BACAU: Consiliul Elevilor ia atitudine fata de „un dans lasciv”

Posted on 17 Decembrie 2011

0


Comunicat de presa privind incidentul de la Balul Bobocilor al CTC „N.V.Karpen” Bacausigla CJE Bacau.

Poziţia CJE Bacău referitoare la incidentul de la Balul Bobocilor al Colegiului Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău din data de 08 decembrie 2011.

„Departamentul “Avocatul Elevului” din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra incidentului de la Balul Bobocilor al Colegiului Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău, unde mai multe eleve au dansat lasciv chiar în faţa profesorilor, îmbrăcate în pantaloni foarte scurţi si în lenjerie intimă.

Avocatul Elevului susţine articolul 111 din Regulamentul de Organizare si Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, conform căruia “Elevii trebuie să aibă o comportare civilizată și o ţinută decentă, atât în unitatea de învăţământ, cât și în afara ei.”. Condamnăm acest comportament indecent, declarându-l incompatibil cu postura de elev şi îndemnăm Colegiul „N.V. Karpen” să ia măsurile disciplinare adecvate pentru a nu lăsa astfel de evenimente sa păteze ireversibil imaginea şcolii și a judeţului.

Totuşi, departamentul consideră ca vina nu aparţine doar elevelor si părinţilor, ci şi profesorilor. Este de datoria comisiei de organizare a balurilor de la Colegiul „N.V. Karpen” să vizioneze atent şi să monitorizeze toate momentele acestui spectacol. Am fost informaţi că momentul s-a dorit a fi o probă surpriză pregătită şi prezentată de concurente cu scopul de a evidenția originalitatea şi creativitatea lor în cadrul probei ”impresia artistică”.

Profesorii organizatori nu şi-au asumat niciun fel de responsabilitate sau vină, afirmând ca au stabilit împreună cu concurentele limitele decenţei și a bunului simț între care se poate desfășura acest moment. Profesorii au declarat că momentele aflate în atenţia presei au reprezentat elementul surpriză. În viziunea noastră, conducerea Colegiului „N.V. Karpen” trebuia să dea dovadă de viteză de reacţie şi să oprească imediat momentele necorespunzătoare şi deloc onorante pentru imaginea şcolii, mai ales că la eveniment a participat şi prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăț, fost elev.

Colegiul “N.V. Karpen” trebuie să demonstreze ferm că nu încurajează astfel de manifestări, pentru a le preveni pe viitor. Gradul de vinovăţie precum și sancţiunile necesare pentru profesorii implicaţi în organizare rămân la latitudinea comisiei de cercetare a incidentului înfiinţată de Consiliul de Administrație. Departamentul “Avocatul Elevului” consideră mustrările în faţa clasei şi în şedinţa cu părinţii insuficiente având în vedere gravitatea evenimentului şi consideră imperios necesar ca la finalul semestrului Consiliul profesoral să recurgă la scăderea notei la purtare a elevelor implicate.”

Bianca-Maria Marin,
Director de departament „Avocatul Elevului” CJE Bacău

Reclame