CONSTANTA: Festivalul National al Sanselor Tale

Posted on 17 Decembrie 2011

0


Festivalul Naţional al Şanselor Tale a debutat la Liceul Teoretic „Emil Racovita” Constanţa luni, 5 decembrie a.c., cu o dezbatere publică la care au participat un număr de aprox. 90 de elevi constănţeni. Tema principala a dezbaterii a fost implicarea elevilor în activităţile de voluntariat şi introducerea tehnicilor motivaţionale în procesul educaţional.Liceul Teoretic "Emil Racovita" Constanta

Activitatea a fost structurată pe două sesiuni de lucru, în prima parte au avut loc discuţii libere pe tema voluntariatului, iar în cea de-a doua elevii participanţi au fost organizaţi pe grupe de lucru pentru identificarea a cât mai multe metode eficiente de motivare a elevilor pentru implicare în diferite activităţi.

Discuţiile au fost moderate de Andrei – Bogdan Petre – Preşedinte Consiliu Judetean al Elevilor Constanţa şi Marinela Mrejeru – Inspector Educaţie Permanentă şi Mentorat.

În săptămână 5 – 10 decembrie, dedicată Festivalului Naţional al Şanselor Tale, elevii de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” le-au arătat colegilor că meseria-i brăţară de aur .

Elevii clasei a XII-a – profil Turism şi Alimentaţie din cadrul Liceului „Emil Racoviţă” şi-au propus să împărtăşească din cunoştinţele lor teoretice şi practice, arătându-le colegilor mai mici ce înseamnă meseria pe care ei doresc să o aleagă. Programul activităţilor cuprinse în proiect a început cu o prezentare a proiectului iniţiat de Fundaţia „Inginer Nejloveanu – maestru în arta culinară” – „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!”, la care unitatea şcolară a fost reprezentată cu succes. Elevii au prezentat o demonstraţie practică de aşezare a mesei pentru diferite ocazii şi de aranjare a unor platouri cu gustări, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice Laura Cehan şi Anişoara Cutova. Schimbul de experienţă s-a făcut între elevii clasei a XII-a şi cei din clasa a IX-a – Turism şi Alimentaţie. Printre invitaţi s-au numărat cei care la sfârşitul acestui an şcolar vor încheia ciclul gimnazial, unii dintre ei manifestându-şi deja dorinţa de a opta pentru acest profil. Cu toţii au avut ocazia de a urmări procesul tehnologic şi apoi de a gusta din ceea ce au pregătit protagoniştii acestei activităţi. Cuprinşi de spiritul sărbătorilor de iarnă, de emoţia dăruirii, participanţii la acest proiect au preparat dulciuri pe care le-au oferit preşcolarilor din cadrul Grădiniţei nr. 2 din Techirghiol „Albinuţele hărnicuţe” celor de la Grădiniţa cu Orar Prelungit din localitate. Alături de îndrumătorii lor, Elena Miu şi Cristina Ceauşescu, i-au vizitat pe copiii din cadrul Şcolii Speciale de Deficienţi, pentru a le oferi dulciuri şi pentru a-i încânta cu glasurile lor prin cântece de iarnă şi colinde. Manifestările s-au încheiat sâmbătă 10 decembrie, cu o acţiune organizată de ONG Mare Nostrum, partener al liceului în cadrul proiectului Crăciunul Eco. Cu acest prilej, elevi din clasele a III-a şi a IV-a, coordonaţi de Luminiţa Anton, au participat la Parada Eco şi au prezentat un scurt moment artistic.


Reclame