ROMANIA: 30 de milioane de absente in primul semestru

Posted on 17 Decembrie 2011

0


În primul semestru şcolar, elevii români au adunat un număr record de absenţe-peste 30 de milioane. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le-a pus gând rău chiulangiilor: intenţionează să intensifice controalele în şcoli şi să-i sancţioneze drastic pe profesorii care le motivează absențele fără temei.

Cei mai mari chiulangii sunt elevii de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba-Iulia, cu peste 40.000 de absenţe. Următorii pe listă sunt elevii bucureşteni de la Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu”, care au adunat 30.000 de asbenţe în primul semestru, cam 46 pentru un elev. Dacă toate ar fi nemotivate, ar primi toţi preaviz de exmatriculare.

Regulamentul şcolar spune că la fiecare 10 absenţe nemotivate se scade un punct la purtare, iar la nota 6 la purtare presupune repetarea clasei.

Din cele 30 de milioane de absenţe adunate de elevii din toată ţara, 17 milioane sunt motivate. Profesorii care le motivează însă fără temei vor fi cercetaţi pentru fals în acte, potrivit ministrului Daniel Funeriu.

Ministerul Educației urmează să introducă un sistem informatic de control al absențelor.

Sursa: evz.ro

Reclame