Coruptia din scoli sesizata la TelVerde gratuit 0800801100

Posted on 14 Ianuarie 2012

0


Ministerul Educatiei a anuntat ca aloca, de luni, 9 ianuarie, linia TelVerde 0800801100 – telefon gratuit pentru sesizarea cazurilor de coruptie din invatamant. Ministrul Daniel Funeriu vrea sa-i incurajeze pe elevi sa se implice in demascarea actelor de coruptie din educatie.

„Obiectul activitatii operatorilor serviciului TelVerde il reprezinta exclusiv inregistrarea fapteler care vizeaza riscuri de vulnerabilitate la coruptie sau denunturi de fapte de coruptie din sistemul de educatie. Informatiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etica a MECTS si, de asemenea, vor fi puse de catre respectiva comisie la dispozitia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege”, a anuntat vineri, 6 ianuarie, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ministrul Funeriu catre elevi: „De fiecare data cand nu tradati un act de coruptie, va tradati un pic tara. „

Ministrul educatiei a anuntat deschiderea acestei linii telefonice si va incuraja personal implicarea elevilor in prevenirea sau demascarea actelor de coruptie din sistemul de invatamant.

„De fiecare data cand nu tradati un act de coruptie, va tradati un pic tara. Ministerul pe care il conduc va deschide in perioada imediat urmatoare o Linie Verde pentru semnalarea tuturor actelor de coruptie din scoli”, a spus ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, acum cateva saptamani, in fata elevilor din liceele bucurestene, la ceremonia de incheiere a celei de-a doua editii a proiectului „Tinerii impotriva coruptiei”.

Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, de luni pana vineri, intre orele 9.00-19.00 (luni – joi), incepand cu data de luni, 9 ianuarie 2012.

Reclame