EXCLUSIV: Elevi au participat la proteste in tara. Consiliul Judetean al Elevilor Arad „invita” elevii in strada

Posted on 15 Ianuarie 2012

0


13 ianuarie 2012

In ziua in care au luat sfarsit lucrarile Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor de la Targu-Mures, o manifestare timida de sustinere in strada a lui Raed Arafat a fost organizata de elevii din Arad.

Fortele de ordine i-au intrebat pe elevi daca s-au adunat pentru a protesta, dar acestia au negat, mai ales ca se anuntasera pentru un mars de sustinere, nu pentru un protest. Insa nu le-au spus nici asta politistilor, ci doar jurnalistilor.

Invitatia la un mars pro Raed Arafat a fost lansata pe retelele de socializare de catre Consiliul Judetean al Elevilor din Arad. Zeci de tineri au fost contactati personal si de liderii consiliului, insa la intalnirea care a avut loc  in centrul orasului au ajuns doar cinci elevi. Chiar si acestia au fost luati imediat la intrebari de catre politisti si jandarmi, care i-a depasit numeric de trei ori.

 Tinerii au fost legitimati si filmati de catre jandarmi, asa ca nu au stat mai mult de un sfert de ora la locul de intalnire si au pornit “intr-o promenada” care fusese anuntata pe site-urile de socializare ca un mars.

Plimbarea elevilor nu a durat nici ea decat cateva minute, pentru ca actiunea nu a fost deloc vizibila pentru trecatori, fiind foarte putini participanti. De altfel, ei erau urmariti de la distanta, prin centrul Aradului, de fortele de ordine.

Serban Neacsa, presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Arad in anul scolar 2010-2011 si unul dintre organizatori, a declarat ca este dezamagit de participarea redusa a elevilor la aceasta initiativa.

Neacsa a mai declarat : “Am incercat sa facem o adunare a elevilor pentru ca SMURD este un subiect important, dar suntem dezamagiti de participarea redusa. Noi nu sustinem privatizarea SMURD, care mereu este acolo cand e nevoie si unde e nevoie.”

El a anuntat ca se va solicita o autorizatie pentru o alta actiune de sustinere a lui Arafat, care ar urma sa aiba loc saptamana viitoare, cu participarea unor asociatii civice din oras.

Referitor la supravegherea elevilor, puratorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce, afirma ca agentii au fost de fata “pentru a se asigura ca nu va fi tulburata ordinea si linistea publica”, iar tinerii au fost legitimati “conform procedurilor legale”.

Reclame
Etichetat: ,