CLUJ: Elevi in greva pe perioada nederminata

Posted on 16 Ianuarie 2012

0


In dimineata aceasta, toti cei 104 elevi ai scolii generale din satul Finisel, comuna Savadisla, au intrat in greva pe durata nederminata.

Aceasta actiune a fost generata de decizia Inspectoratului Scolar Judetean Cluj de a desfiinta aceasta unitate de invatamant din anul scolar 2012-2013. 

Parintii s-au alaturat protestului si sustin ca vor continua acest demers pana la solutionarea problemei.

Parintii din satul Finisel s-au adunat in fata scolii si discuta cu directorul și primarul comunei Savadisla. Parintii sunt nemultumiti de faptul ca planul de scolarizare din 2012-2013 ar include comasarea claselor din Finisel cu satele Hasdate, care se afla la aproximativ 10 kilometri distanta. Astfel, copiii din clasele a VI-a și VII-a din Finisel ar urma sa fie comasati cu copiii din Hasdate, asta deoarece potrivit noii legi a educatiei, clasele trebuie sa indeplineasca numarul de minim 12 elevi.

Parintii spun ca nu isi vor trimite copiii la scoala pana nu vor discuta cu ISJ si nu vor ajunge la o concluzie.

 

Mihai Unguru, unul dintre parintii elevilor a declarat:

Copiii nu vor merge azi la scoala si nici maine, probabil. Sunt 104 copii la noi în Finisel care nu vor merge azi la scoala. Greva parintilor e legata de comasarea si mutarea pe anul 2012-2013 a elevilor in satul Hasdate.”

Acesta a mai spus ca reprezentantii parintilor vor avea o intalnire la ora 14 cu reprezentanti ai ISJ Cluj.

Purtatorul de cuvant al ISJ Cluj, Horia Corches, a declarat: 

 „Solutia de comasare inca nu a fost aleasa, este doar o propunere, nu s-a pus inca in practica si nu este definitiva. Se realizeaza in continuare si consultari cu comunitatea si cu parintii. A fost propusa pentru ca cele doua unitati scolare nu beneficiaza de un numar satisfacator de elevi pentru a functiona in paralel.(…)”

Reclame