TIMISOARA: Protest spontan la Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii. Elevii au refuzat sa intre la ore. A fost chemata Jandarmeria.

Posted on 17 Ianuarie 2012

1


Zeci de elevi si cadre didactice de la Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii au iesit, în aceasta dimineata,  în strada, pentru a protesta împotriva masurii de comasare a unitatii de invatamant cu Grupul Scolar CFR.

Elevii au stat pe holurile si scarile scolii si au strigat zeci de minute ca nu doresc sa fie comasati cu Colegiul Tehnic Leonida, fostul CFR.

DEMISIA!!!” sau ”Nu va fie frica, comasarea pica!!!” au fost cateva dintre scandarile  pe care conducerea unitatii de invatamant le-a auzit de la elevii liceului pret de mai bine de o ora.

Suntem aici multi elevi si am si avut rezultate ok la Bacalaureat, asa ca nu inteleg de ce vor sa ne comaseze cu CFR-ul”, a spus unul dintre tineri.

Prestigiul lor este mai mic decat al nostru. Noi nu suntem deloc de acord cu comasarea. Nu vom renunta la proteste. Vedem pana la urma ce se intampla”, sustine un alt elev.

Protestele au inceput inca de saptamana trecuta la Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii, dar abia astazi au luat amploare.

Valentina Udrescu, liderul sindical din unitatea scolara a precizat ca elevii au iesit sa protesteze fara sa fie instigati de dascali. ”Suntem comasati noi, cei care nu avem problme asa mari, cu o alta unitate de invatamant cu mari dificultati. De acolo a pornit totul”, a explicat aceasta.

Lacramioara Huzoiu, directorul unitatii de invatamant, care este procomasare, si sustine ca elevii vor fi sanctionati cu trecerea absentei in catalog la orele de la care au plecat.

In aceasta manifestatie spontana mi-a fost ceruta demisia, iar conducerea scolii a fost huiduita, pe langa scandarile impotriva comasarii. Totul a pornit de la faptul ca nu am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a ramane in aceeasi cladire in care am stat pana acum. Eu consider ca din prisma platii chiriei plus reparatiile de intretinere care trebuie facute si alte cheltuieli comasarea reprezinta o solutie de viitor”, a declarat directoarea Lacramioara Huzoiu.

Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis, sustine ca masura comasarii a fost luata de Primaria Timisoara si este o varianta viabila pentru invatamantul timisorean. ”Sunt doua unitati de invatamant cu acelasi specific, iar varianta comasarii este una buna pentru toata lumea”, a specificat acesta.

„Elevii au ieşit în stradă pentru că nu au considerat că ar avea niciun avantaj din comasarea liceelor. Noi, cadrele didactice am ieşit să îi susţinem. Am căzut de acord să recuperăm orele pierdute”, a declarat ing.Carmen Gaspar, profesor la liceul de Posta din Timisoara.

 

Reclame