BRAILA: Inspectorul Scolar General catre partidele politice: „Nu implicati elevii in proteste”

Posted on 18 Ianuarie 2012

0


În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea,  a făcut ieri un apel la partidele politice, de a nu implica elevii în acţiunile de protest ce se desfăşoară în această perioadă. 

prof. Viorel Botea Inspector Scolar General

Aceasta rugaminte a fost facuta deoarece la începutul săptămânii câţiva elevi de la Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” din Braila au plecat de la ore, cu un steag, pentru a participa la actiunile de protest din municipiu.

Vă rog frumos, nu implicaţi elevii în diversele probleme ale societăţii, în momentul de faţă. Exemplu clar, am primit ieri telefon de la Poliţie că la un anumit liceu, în timpul orelor, nişte elevi cu un steag plecau să manifeste. Ştiu de unde sunt elevii, de la ce organizaţie de partid. Astăzi, de asemenea, printr-o informaţie foarte finuţă, am eliminat o posibilă problemă într-un liceu. Rog foarte mult toate partidele politice să aibă mare atenţie în gestionarea activităţii organizaţiilor de tineret, mai ales elevii sub 18 ani, care nu cred că trebuie implicaţi în aceste acţiuni. Acestea sunt activităţi să spunem ale «oamenilor mari», peste 18 ani, care au o putere de decizie, de gândire şi de exprimare specifice acestei vârste”, a precizat prof. Viorel Botea.

In replica, Gabriel Dămăroiu, unul din iniţiatorii manifestărilor la Brăila, reprezentant al „Asociaţiei Tinerii Eroi” ai Revoluţiei din Decembrie 1989 care a solicitat autorizaţia necesară desfăşurării mitingului în legalitate, a declarat că nu au fost chemaţi elevi la protest, că nu vor chema, dar că elevii care doresc să se exprime sunt „liberi să vină, pentru că şi ei trăiesc în familii sărace, se uită la colegii mai bine îmbrăcaţi sau le e frig.”

Reclame