TIMISOARA: Primul sistem computerizat de acces in şcoala pe bază de cartelă

Posted on 18 Ianuarie 2012

0


Primul sistem computerizat de acces în şcolile timişene pe bază de cartelă va intra in funcţiune in luna februarie. Acesta va fi montat la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara şi a costat 1.000 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar speră ca în acest mod să prevină absenteismul. Totodată, dascălii vor intra şi ieşi din unitatea de învăţământ tot pe baza cartelei. „Profesorii au început să pună absenţele în urma controalelor făcute de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, iar urmărind situaţia de la lună la lună, am observat că numărul lor a început să scadă”, a afirmat prof. Marin Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar.

Cartele personalizate

Cartelele pe care le primesc elevii şi profesorii de la Colegiul „C. D. Loga” din Timişoara sunt personalizate. „Sistemul este destul de performant, în sensul că permite de la o distanţă de 20 de centimetri trecerea cartelei prin faţa aparatului. Din fericire, nu suntem o şcoală care să-şi pună probleme legate de absenteism, dar trebuie să fim realişti, avem şi noi elevi care absentează. Eu cred în eficienţa acestei măsuri, ca reducere a absenteismului”, a spus directorul unitatii de invatamant, prof. Milin Tihomir.

Reclame