BUCURESTI: Profesori in strada. REFERENDUM PENTRU GREVA GENERALA

Posted on 20 Ianuarie 2012

0


Peste o sută de profesori au pichetat, in aceasta dupa-amiaza, timp de o oră, sediul Miniserului Educaţiei, cerând demisia ministrului Daniel Funeriu. Cadrele didactice au avut pancarte pe care erau inscriptionate lozinci impotriva ministrului.

Profesorii care au pichetat sediul Ministerului Educaţiei au plecat spre Piaţa Universităţii, în grupuri mici, fără a bloca traficul şi fără însemnele federaţiilor sindicale din care fac parte, subliniind că pe pe 6 februarie toate cadrele didactice particpă la un referendum pentru grevă generală.

Protestatarii merg de la Ministerul Educaţiei în Piaţa Universităţii doar cu pancarte, fără însemnele federaţiilor sindicale din care fac parte şi fără a bloca traficul, aşa cum au fost sfătuiţi de jandarmi.

Ei cer, alături de toţi protestatarii, alegeri anticipate şi demisia Guvernului.

„Mergem în Piaţa Universităţii pentru că ne pasă, vrem să fim respectaţi, să trăim într-un stat de drept, să avem o viaţă mai bună pentru copiii noştri”, spun profesorii.

O profesoară de balet, de la un liceu vocaţional, care este titulară de peste zece ani, a spus că are un venit de 900 de lei lunar şi doi copii, pe care deja îi pregăteşte suplimentar faţă de şcoală, chiar dacă sunt în clasele primare.

Preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, aflat la protest, poartă un tricou galben pe care scrie „Mai bine haimana decât trădător, mai bine ciumpalac decât dictator”.


Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, aflat la Sibiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este într-un permanent dialog cu cadrele didactice şi toate căile MECTS au fost şi rămân deschise pentru dialog.

Reclame