EXCLUSIV: Elev de la Liceul Industrial nr.1 din Pitesti retinut pentru ca s-a manifestat violent la un miting. Tanarul a lovit si un jandarm. Vezi aici toate detaliile

Posted on 20 Ianuarie 2012

1


Un elev a fost reţinut la Pitesti, in timpul unui protest, pe 16 ianuarie, sub acuzaţia de de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, el fiind unul dintre tinerii care au spart geamul clădirii Casei Sindicatelor din Piteşti şi a lovit cu pumnul în faţă un jandarm.

Protestul desfăşurat luni la Piteşti, in Piata Vasile Milea,  au luat parte peste 500 de persoane si a durat aproape patru ore.

Tanarul care l-a lovit pe adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Arges, colonel George Serbanica, a fost prins de fortele de ordine, urcat in duba si dus la audieri la Sectia 1 de Politie.

Este vorba de un baiat, în vârstă de 17 ani, din Piteşti, Andrei O (in varsta de 17 ani), elev la Liceul Industrial nr. 1 Piteşti. În urma anchetei s-a stabilit că băiatul a spart şi geamul de la Casa Sindicatelor. Puştiul şi-a petrecut noaptea de luni în arest.

In timp ce era legitimat, elevul a vrut sa plece de langa fortele de ordine. Colonelul Georgel Şerbănică, şeful dispozitivului i-a cerut să respecte indicaţiile. „Drept răspuns, fără niciun fel de avertisment, persoana în cauză i-a aplicat ofiţerului o lovitură cu pumnul la nivelul feţei, fapt care a generat intervenţia rapidă a doi subofiţeri jandarmi, care au reuşit să-l imobilizeze pe agresor”, a declarat locotenent Liviu Sîia, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş. 

În timp ce  agresorul şi câţiva martori erau duşi la audieri, colonelul rănit a fost dus la Spitalul Militar Piteşti, unde medicii au stabilit că are fractură de piramidă nazală şi o lovitură la buză, însă nu are nevoie de internare. Elevul a fost dus la poliţie unde i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a dispus reţinerea băiatului pentru 24 de ore. 

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au dispus reţinerea învinuitului minor O. A. (în vârstă de 17 ani), pentru o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă”, a informat, marţi, Biroul de presă al Ministerului Public.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că tânărul, în seara de luni, în jurul orelor 20.00, aflându-se în zona centrală a municipiului Piteşti (Piaţa Vasile Milea), într-un grup mai mare de protestatari, învinuitul a aruncat cu o piatră din aranjamentele ornamentale din zonă şi a spart geamul clădirii Casei Sindicatelor.
Ulterior, în aceleaşi împrejurări, în timp ce se afla în zona Oficiului Poştal Central din aceeaşi localitate, a lovit cu pumnul în zona feţei, un jandarm care se afla în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i acestuia leziuni corporale ce necesită 15 zile îngrijiri medicale (fractură de piramidă nazală cu deplasare).

„Tanarul nici macar nu avea treaba cu protestele. Era pe strada si a actionat la un moment dat in spirit de turma. Nu figureaza in evidentele noastre ca suporter al FC Arges. Ceilalti doi tineri au fost retinuti”, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arges, locotenentul Liviu Saia, pentru ePitesti.ro.

Reclame