GREVA GENERALA: Profesori din toata tara strang semnaturi. Vezi aici declaratii ale liderilor de sindicat si cele mai importante detalii despre acest demers

Posted on 20 Ianuarie 2012

0  • CALARASI:

Astazi, incepand cu ora 15:00, profesorii au iesit in strada, pentru a protesta pe platoul din fata Prefecturii.

Conducerea Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) al judeţului Călăraşi a transmis pe 17 ianuarie, adrese în toate unităţile de învăţământ, solicitând profesorilor strângerea de semnături pentru a intra în greva generală.

Centralizarea semnăturilor se va face în regim de urgenţă. „Dorim să centralizăm răspunsurile în regim de urgenţă. În două zile sper să avem un rezultat clar. Pentru a demara greva generală, avem nevoie de acordul scris a 50% dintre cadrele didactice”, a declarat preşedintele SLI Călăraşi, prof. Aurel Bogatu. Dacă se va strânge numărul necesar de semnături, profesorii vor să demareze acţiunea de protest pe data de 23 ianuarie.

  • IASI:
FSLI sondeaza incepind din data de 17 ianuarie membrii de sindicat in legatura cu posibilitatea declansarii grevei generale incepind cu 23 ianuarie.
  • BISTRITA:
Sindicatul Liber din Invatamant Bistrita-Nasaud a inceput sa stranga semnaturi din partea membrilor de sindicat.
„Maine (n.r 20 ianauarie) vom avea o sedinta cu membrii sindicatului Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Bistrita-Nasaud. In cadrul acestei sedinte vom face un referendum in randul membrilor de sindicat si vom vedea cati dintre ei vor fi sau nu de acord cu declansarea unei greve generale. Daca mai mult de jumatate dintre ei vor fi de acord cu declansarea grevei atunci aceasta se va produce”, a declarat pentru Bistriteanul.ro liderul sindicatului FSLI BN Emil Moceanu.
  • BUZAU:
Sindicatul din Invatamantul Preuniversitar Buzau, afiliat FSLI a inceput demersurile pentru consultarea corpului didactic cu privire la declansarea grevei generale.
  • SATU MARE:

Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare a început să strângă semnături din partea membrilor de sindicat.

La solicitarea a tot mai multor membri de sindicat din ţara, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ face referendum pentru declanşarea grevei generale. Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare solicită tuturor membrilor de sindicat să semneze referendumul prin DA sau Nu, în timpul cel mai scurt”, precizează Victor Oprea, liderul Sindicatului Liber Satu Mare.

  • SUCEAVA:
Sindicatele din învăţământul sucevean îşi vor consulta membrii privind declanşarea, începând de luni, a grevei generale, nemulţumite că legile importante cu caracter social au fost aprobate „fără consultare şi dialog”, transmite corespondentul Mediafax.
Vicepreşedintele Sindicatului Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Dumitru Irimia, a declarat corespondentului Mediafax că în cursul zilei de marţi au fost transmise în şcoli tabelele şi motivele intrării în grevă pentru ca membrii de sindicat să decidă dacă doresc sau nu declanşarea grevei, iar în cursul zilei de vineri vor fi centralizate opiniile membrilor de sindicat de la unităţile de învăţământ din judeţul Suceava.
  • VRANCEA:
Profesorii din Vrancea participa si ei la referendumul pentru declansarea grevei generale.
Ieri a fost remis urmatorul comunicat :
 Întrucât centralizarea optiunilor  membrilor de sindicat, privind declansarea grevei generale se realizeaza cu dificultate, activitatea în unităţile şcolare se va desfăşura normal şi după data de 23 ianuarie 2012.
    Vom reveni cu detalii dupa finalizarea referendumului. ”  
                                                                                                Biroul Operativ
                                                                                               al S.L.I. Vrancea
  • HUNEDOARA:
Reprezentanţii sindicatului din invatamantul hunedorean au demarat un referendum printre membrii de sindicat pentru a stabili in mod democrativ in ce fel isi vor manifesta nemultumirile.

Astfel pana luni, cadrele didactice vro completa niste tabele prin care au posibilitatea sa opteze sau nu pentru o forma de protest.

Cadrele didactice ar putea alege intre pichetari, mitinguri, greva de avertisment sau chiar greva generala.

Exista scoli in Valea Jiului in care majoritatea optiunilor se indreapta spre greva de avertisment sau chiar una generala.

 

Referendumul pentru declansarea grevei generala a fost declansat si se afla in desfasurare, in majoritatea judetelor din tara.

Reclame