PASCANI: 130 de elevi cu deficienţă mintală incluşi în activităţi de terapie, prin intermediul meşteşugurilor

Posted on 20 Ianuarie 2012

0


Un număr de 130 de elevi cu deficienţă mintală din zona Paşcani, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, vor fi incluşi în activităţi de terapie, prin arta olăritului şi a modelajului în cadrul proiectului „Artiştii speciali”, derulat de Şcoala Specială din Paşcani, în parteneriat cu Fundaţia Vatra Paşcanilor.

Începând cu luna ianuarie, Şcoala Specială din Paşcani, în parteneriat cu Fundaţia Vatra Paşcanilor, derulează proiectul „Artiştii speciali”, care urmăreşte realizarea unei altfel de terapii educaţionale, prin intermediul tehnicii olăritului şi a modelajului.

În proiect, care se bucură de sprijinul Fundaţiei pentru Comunitate şi MOL România, vor fi incluşi 130 de elevi cu diferite deficienţe, organizatorii propunându-şi în principal înfiinţarea şi dotarea unui cabinet de art-terapie prin tehnica olăritului şi a modelajului. „În acest cabinet se vor desfăşura terapii individuale şi de grup, de exprimare şi dezvoltare personală, pentru elevii cu deficienţe grave şi asociate. O provocare pentru noi şi specialiştii şcolii va fi modalitatea cum se vor exprima prin modelaj şi olărit, în mod special copiii cu deficienţe severe şi în mod special cei cu autism (45 elevi), ştiut fiind faptul că interacţiunile sociale ale acestora sunt foarte limitate”, afirmă conducerea instituţiei de învăţământ.

Elevii de la Şcoala Specială din Paşcani prezintă diferite probleme, cum ar fi insuficienta dezvoltare a proceselor psihice, abateri în dezvoltarea intelectuală, tulburări socioafective şi de comportament, tulburări de vorbire sau insuficienţe în dezvoltarea sferei motrice.

Reclame
Etichetat: