IASI: Consiliul Judetean al Elevilor marcheaza Ziua Unirii: costume de epoca si dezbateri

Posted on 23 Ianuarie 2012

0


Consiliul Judetean al Elevilor din Iasi organizeaza maine o serie de manifestari pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Romane. In cadrul celei de-a treia editii a proiectului „Cu Unirea mana-n mana”, elevii ieseni au obtinut in ultimii doi ani premiul I pe tara la Concursul National de la Tulcea „Parteneriat pentru educatie”.

Astfel, maine, in intervalul orar 14.00-15.00, in centrul istoric al Iasului, trecatorii vor putea intalni elevi imbracati in costume de epoca, incercand sa readuca in contemporaneitate parfumul si nobletea acelor timpuri, prin Parada Costumelor, organizata in parteneriat cu teatrele din Iasi.

La ora 16.00, Galerile de Anticariat Grumazescu, situate pe strada Lapusneanu, o artera pietonala cu rezonanta in Istoria Iasului, vor gazdui Dialogul intre Generatii pe tema „Importanta Iasului in istoria Romaniei”, la care vor participa presedintii Consiliilor Scolare din liceele si colegiile  municipiului, elevi invitati din Consiliului Tinerilor Chisinau, profesori si personalitati ale urbei noastre. Dialogul va fi moderat de Alexandra Stanescu, fost vice presedinte al CJE Iasi, eleva la Colegiul „C. Negruzzi” si de cunoscutul anticar Dumitru Grumazescu.

 

Foto: curierul-iasi.ro

Reclame