FONDURI U.E: 650.000 de elevi din mediul rural vor beneficia de acces la Internet

Posted on 24 Ianuarie 2012

0


Elevii și profesorii din 2.446 de școli din mediul rural vor beneficia de internet, în urma semnării unui contract de finanțare între Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în valoare de 30 de milioane de euro (135,4 milioane lei).

Proiectul „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană” va fi finanțat din fonduri structurale prin Axa prioritară III „Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public”, gestionată de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale.
Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului public a instituţiilor de învăţământ în zonele de eşec ale pieţei, respectiv zone rurale şi mici urbane dezavantajate. De acest proiect vor beneficia în jur de 650.000 elevi şi aproximativ 48.000 profesori din mediul rural şi mic urban.
Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al reţelei, suport Call-center, instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanţa, durabilitatea şi sustenabilitatea operaţională a proiectului şi de persoane cu atribuţii de administrare regională a reţelei. Timpul de implementare stabilit de cele două ministere este de un an de la semnarea contractului de finanţare
.
Reclame
Etichetat: ,