HARGHITA: Simulare a Bacalaureatului. Salile de clasa vor fi supravegheate video

Posted on 25 Ianuarie 2012

0


Peste trei mii de elevi din Harghita vor participa în luna martie la simularea examenului de Bacalaureat, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Examenul va avea loc în aceeaşi zi în toate şcolile din judeţ, subiectele vor fi unice, pe baza modelelor stabilite de Ministerul Educaţiei. Inspectorul şcolar Bartolf Hedvig a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se doreşte, în acest fel, ca elevii să vadă cum arată examenul real.

”Vrem ca elevii să înveţe cum este la examenul adevărat, cum arată un subiect, cum se completează foaia de examen, cum e să stai trei ore în examen, (…) pentru că dorim să se facă totul în regim de Bacalaureat autentic. (…) Anul trecut am făcut această simulare, care s-a dovedit a fi foarte utilă şi apreciată de părinţi. Şi am zis să continuăm şi anul acesta pentru că este un experiment util mai ales că elevii, vorbesc de cei serioşi, vor şi recupera o parte din materie”, a declarat Bartolf Hedvig.

Supraveghere video

Inspectorul şcolar a mai precizat că acolo unde există sisteme de monitorizare se va recomanda şcolilor să le folosească, pentru ca elevii să se obişnuiască şi cu faptul că vor fi filmaţi în timpul examenului.

Bartolf Hedvig a precizat că anul trecut Harghita a fost singurul judeţ din ţară unde s-a făcut simularea efectivă a Bacalaureatului. Inspectoratul Şcolar Harghita a întocmit, la finalul anului 2011, un plan de măsuri pentru pregătirea elevilor care vor susţine Bacalaureatul. Acesta include, printre altele, formarea profesorilor care predau discipline de Bacalaureat şi verificarea de către directori a stadiului parcurgerii materiei de examen.

Procentul de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului 2011 a fost, în Harghita, de 67,41%, cel mai mare din ţară.

Reclame