MINISTERUL EDUCATIEI: Scoli inchise din cauza viscolului si zapezii

Posted on 26 Ianuarie 2012

1


Mai multe unităţi şcolare din judeţele afectate de viscol şi ninsoare nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, potrivit Agerpres.

Unul dintre judeţele în care nu se pot ţine cursurile joi şi „foarte posibil nici vineri” este judeţul Călăraşi. 

Activitatea unitatilor de invatamant din Bucuresti nu a fost afectata de vremea rea.

În Bucureşti vremea rea nu a afectat desfăşurarea orelor şi activitatea de predare se desfăşoară în condiţii normale, a declarat pentru AGERPRES inspectorul pe probleme de imagine al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, până la ora 9.00, unităţile de învăţământ din Capitală nu au semnalat nicio problemă în derularea cursurilor.

„Procesul educativ se desfăşoară în condiţii normale, potrivit centralizării de la ora 9.00. În Bucureşti, de-a lungul timpului, din cauza vremii nefavorabile, au existat probleme în ceea ce priveşte avarii electrice sau instalaţii de apă afectate de ger la unităţile de învăţământ”, a explicat Banu.

Secretarul de stat Oana Badea a declarat pentru Agerpres că există o comunicare permanentă între Ministerul Educatiei şi inspectorate, în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din judeţele afectate de vremea rea.

Reprezentantul Ministerului Educatiei a mai precizat ca „”Managementul unor astfel de situaţii a rămas la nivelul unităţilor şcolare. Dacă sunt puţine ore de recuperat acestea se vor recupera intensiv. Dacă vor fi mai multe zile de recuperat acestea se vor recupera după un program stabilit de fiecare unitatea de învăţământ în parte pe parcursul mai multor zile sau săptămâni. Ministerul Educatiei recomandă ca recuperarea materiei să fie în interesul copiilor.”

Reclame