ROMANIA SUB ZAPADA: Un nou bilant al Ministerului Educatiei. 718 scoli inchise. Afla aici toate detaliile

Posted on 26 Ianuarie 2012

0


Premierul Emil Boc a precizat intr-o conferinta de presa că suspendarea cursurilor şcolare va fi decisă pentru cazuri punctuale, în zone în care ninsoarea din ultimele ore impune o astfel de măsură.

„Conform informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene în cadrul videoconferinţei organizate joi, 26 ianuarie 2012, de conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în unităţile de învăţământ din 20 de judeţe activitatea şcolară se desfăşoară în mod normal.

Patrusprezece inspectorate şcolare judeţene au raportat, la ora 12.00, probleme cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Precizăm că,  la nivel naţional,  în 718  unităţi de învăţământ preuniversitar şi structuri ale acestora, cursurile au fost suspendate din diferite motive: microbuzele şcolare nu au putut transporta elevii, cadrele didactice s-au aflat în imposibilitatea de a se deplasa la unităţile de învăţământ, întreruperi ale furnizării curentului electric.

Conform centralizării, cele mai afectate judeţe sunt: Călăraşi – 266 unităţi de învăţământ, Buzău – 146 unităţi de învăţământ şi Giurgiu – 55 unităţi de învăţământ.

În cadrul videoconferinţei, Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, doamna Oana Badea, le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să acorde prioritate siguranţei elevilor şi cadrelor didactice în toate deciziile care privesc continuarea sau suspendarea cursurilor. De asemenea, li s-a recomandat să fie în legătură nemijlocită cu structurile judeţene pentru situaţii de urgenţă, de la nivelul prefecturilor.

Nu în ultimul rând, Ministerul Educaţiei le solicită directorilor de şcoli să fie în permanent contact cu autorităţile publice locale pentru a putea interveni prompt.”

Comunicat de presa al Ministerului Educatiei

Reclame
Etichetat: , ,