BOTOSANI: Zilele Liceului de Arta „Stefan Luchian”

Posted on 28 Ianuarie 2012

0


Liceul de Arta din municipiul Botosani este in sarbatoare. In perioada 27 ianuarie – 3 februarie se desfasoara Zilele Liceului de Arta „Stefan Luchian”.

Liceul de Arta „Stefan Luchian" Botosani

Saptamana va debuta cu Festivalul de Interpretare Pianistica, ajuns la editia a IV-a, care va avea loc vineri, 27 ianuarie 2012, in Sala de auditii „George Holca”.  In cadrul acestei manifestari artistice vor evolua atat elevii Liceului de Arta „Stefan Luchian”, cat si elevi pianisti din alte judete.

Un alt eveniment care va marca aceasta perioada este vernisajul Expozitiei – concurs “Omagiu Stefan Luchian”, care va avea loc miercuri, 1 februarie 2012, la ora 16.00 la Galeriile de Arta „Stefan Luchian” din municipiu.

Sesiunea de comunicari stiintifice „Incursiune in curricullum” derulata tot in acesta perioada reprezinta una dintre actiunile care se adreseaza in special cadrelor didactice, dar si elevilor care si-au manifestat interesul fata de munca de cercetare. „Devenit deja o traditie, acest proiect isi propune consolidarea imaginii pozitive pe care institutia noastra de invatamant o are in cadrul comunitatii locale. Proiectul vizeaza implicarea unui numar mare de elevi si cadre didactice si include activitati atat din sfera muzicii si a artelor plastice.” a declarat Andreea Suhareanu directorul Liceului de Arta.

Incluzand in acesta perioada atat implinirea a 144 de ani (la data de 1 februarie) de la nasterea pictorului Stefan Luchian, cat si aniversarul nasterii lui Ion Luca Caragiale, profesorii de limba si literatura romana vor derula, impreuna cu elevii, proiectul intitulat „Clasicii literaturii romanesti: Eminescu, Creanga, Caragiale, Slavici”, in timp ce profesorii de limbi moderne, vor marca prin activitati specifice, „200 de ani de la nasterea lui Ch. Dickens”.

Personalitatea pictorului Stefan Luchian va fi evocata intr-o serie de activitati desfasurate de clasele primare, avand titluri sugestive ca: „Stefan Luchian – o floare printre flori”, „Stefan Luchian – prietenul florilor”, „Calatorie printre sunete, culoare si cuvant”, unele dintre aceste proiecte finalizandu-se cu expozitii de desene ale micilor artisti care vor impodobi interiorul liceului.

Sportul mintii va fi si el inclus in calendarul manifestarilor prilejuite de Zilele Liceului de Arta, prin organizarea unui campionat de sah, atat pentru elevii de liceu, cat si pentru cei de gimnaziu.

Consiliul Scolar al Elevilor isi propune pentru acesta perioada organizarea unei dezbateri cu tema „Atitudinea elevului Luchian”, manifestare in cadrul careia elevii vor incerca sa evidentieze insusirile caracteristice unui artist in formare, informeaza evenimentuldebotosani.ro.

Reclame