RAMNICU VALCEA: 100 de elevi de la Colegiul Economic vor face stagii de pregatire in Regatul Unit

Posted on 28 Ianuarie 2012

0


Asociaţia Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică a organizat ieri, 27 ianuarie, în Sala de festivităţi a Colegiului Economic Rm. Vâlcea, conferinţa interregională cu tema „Stagii de practică inovative pentru o mai bună inserţie pe piaţa muncii a persoanelor aflate în formare profesională iniţială”.

Evenimentul face parte din activităţile proiectului „Dezvoltarea abilităţilor practice de folosire a instrumentelor de plată în activităţile economice ale unei întreprinderi”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 – „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie2.1- „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” şi este realizat în parteneriat cu Colegiul Economic Rm. Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

  Obiectivele proiectului sunt: îmbunătăţirea competenţelor practice ale elevilor şi facilitarea inserţiei acestora pe piaţa muncii; realizarea unui stagiu de formare profesională a unui număr de 100 de elevi în domeniul folosirii instrumentelor de plată; accesul participanţilor la noi tehnici şi metode folosite în pregătirea practică din Marea Britanie.

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt următoarele: o mai bună cunoaştere a modalităţilor de realizare a stagiilor de practică; participarea unui număr de 100 de elevi la stagii de practică inovative în Marea Britanie; înfiinţarea unui centru de documentare privind stagiile de practică; manual de bune practici privind evaluarea stagiilor de practică şi o pagină web a proiectului. La conferinţă au mai participat prof. Gabriela Ene – inspector şcolar general, viceprimar Cosmin Constantinescu, prof. Nicoleta Goran – director al Colegiului Economic, inspectorii şcolari: prof. Mădălina Popescu, prof. Larisa Scîrlea şi prof. Ana Jipescu, dar şi reprezentanţi ai altor licee cu profil tehnologic, anunta viatavalcii.ro.

„Se ştie foarte bine că Liceul Economic are o experienţă vastă în proiectele de tip Leonardo da Vinci. Încercăm aşadar să îmbinăm activitatea teoretică cu cea practică. Acest proiect însă este o premieră pentru Colegiul Economic şi sperăm să avem succes”, a spus prof. Nicoleta Goran, director al Colegiului Economic Rm. Vâlcea.

„Partenerul din Marea Britanie, „St. George’s School of English” va asigura stagiile de pregătire practică pentru grupul ţintă de 100 de elevi, partener care ne va asigura desfăşurarea activităţilor de cest tip”, a precizat prof. Cătălin Soare, preşedinte al Forumului Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică şi managerul acestui proiect.

Reclame