ARGES: 2 scoli inchise, luni, din cauza vremii nefavorabile

Posted on 30 ianuarie 2012

0


Potrivit raportarilor inspectoratelor scolare judetene, centralizate duminica, la ora 15.00, un singur judet intampina probleme din cauza ninsorilor si a viscolului din ultimele zile. Astfel, in judetul Arges, doua unitati de invatamant vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate.

Pe de alta parte, avand in vedere avertizarile meteorologilor pentru urmatoarele zile, Secretarul de Stat pentru invatamantul preuniversitar, Oana Badea, precizeaza ca, pentru Ministerul Educatiei, prioritatea o reprezinta nu numai prezenta elevilor la scoala, ci si siguranta si sanatatea acestora.


Ministerul Educatiei reaminteste atat parintilor, cat si profesorilor, recomandarile facute de specialistii din cadrul Ministerului Sanatatii, care atentioneaza ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, trebuie evitata expunerea la frig a copiilor.

Punctual, inspectoratele scolare judetene vor lua masurile care se impun, in perioada instituita de Cod Galben, in asa fel incat elevii si cadrele didactice sa nu suporte consecintele scaderilor de temperatura.

 

Reclame