CRAIOVA: Incendiu la Colegiul National Carol I. Coridoarele s-au umplut de fum. 600 de elevi au fost evacuati

Posted on 31 Ianuarie 2012

0


Un incendiu a izbucnit astăzi la instalaţia electrică de la Colegiul Naţional “Carol I”. Elevii au fost evacuaţi şi, din câte se pare, la această oră nu funcţionează nici centrala de încălzire a unităţii. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.25.

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a ai Colegiului Carol I au fost trimiși acasă în această dimineață. Tabloul electric s-a topit din cauza suprasolicitării, emanând un fum gros, greu de respirat.

Cei 600 de elevi erau la ore când un incident produs la tabloul electric al clădirii a dus la topirea echipamentului, iar coridoarele s-au umplut de un fum înecăcios. Elevii au fost conduşi în primă fază în sala de festivităţi a liceului, însă apoi au fost trimişi acasă pentru că liceul a rămas fără căldură.

Rețeaua electrică a fost suprasolicitată, fapt ce a dus la topirea unui cablu ce lega tabloul CEZ de cel al liceului. Inițial, datorită fumului gros greu de respirat, elevii din clasele a XI-a și a XII-a au fost trimiși în sala de festivități dar, când s-a constat că nu mai este căldură, tinerii au fost trimiși acasă. Imediat, la colegiu s-a deplasat o echipă de intervenție.

„A luat foc tabloul electric central şi s-a făcut fum astfel încât elevii care aveau ore de dimineaţă în clădirea centrală şi anume liceenii claselor a XI-a şi a XII-a au fost evacuaţi. Nu a fost cazul de incendiu. Nu este curent în momentul de faţă. Au fost chemate echipele de intervenţie de la CEZ. Se încearcă reabilitarea până la orele prânzului”, a precizat inspectorul şcolar Cătălin Spiridon.

Problema nu a fost rezolvată până la ora 12.00 şi este posibil să nu se facă ore toată ziua în corpul central.

„Neavând curent nu e nici căldură în corpul central al şcolii, acolo unde a avut loc incidentul. Dacă nu se reuşeşte reparaţia în timp util probabil că şi după amiază vor întrerupe cursurile”, a subliniat inspectorul şcolar Cătălin Spiridon.

„Un cablu care face legătura între tabloul CEZ şi tabloul din Carol s-a topit, la fel şi contorul, izolaţia şi a ieşit fum. A venit echipa de intervenţie, însă am decis să sistăm cursurile pentru că nu există căldură în liceu”, a  declarat Dan Mic, directorul liceului.

Managerul a mai spus că toţi copiii au reacţionat foarte bine, evacuarea s-a făcut paşnic şi niciunul dintre elevi nu s-a intoxicat cu fum. Echipajul sosit la faţa locului a efectuat revizia tabloului electric, a înlăturat depunerile de fum din interiorul acestuia şi a înlocuit contorul.

„Pe fondul consumului specific perioadei foarte reci, contorul cu legături directe s-a supraîncălzit şi a generat fum dens, înecăcios şi depuneri de fum în interiorul tabloului electric. Un incendiu propriu-zis nu se putea produce datorită carcasei matealice care îl protejează“, a precizat Cristian Pâslaru, managerul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul CEZ Distribuţie.

 

Reclame
Etichetat: , ,