IASI: 400 de elevi au pierdut bursa „Bani de liceu” din cauza absentelor. Vezi declaratiile reprezentantilor Inspectoratului Scolar

Posted on 31 Ianuarie 2012

1


Sute de elevi din judetul Iasi si-au pierdut bursele scolare din cauza zecilor de absente inregistrate in primul semestru al anului scolar in curs.

Pentru a reintra in posesia lor, elevii trebui sa depuna din nou dosarele la secretariatele unitatilor de invatamant si sa nu mai lipseasca nemotivat de la cursuri.

„Aproape 400 de elevi au pierdut bursa bani de liceu din cauza numarului de absente pe care le-au înregistrat în primul semestru. Ei pot sa-si refaca dosarul si depinde de statutul lor didactic. Trebuie sa ne gândim ca la nivel de liceu, pentru a obtine o bursa din partea statului, prezenta la cursuri este obligatorie”, a precizat Bogdan Cristescu, inspector adjunct la ISJ.

Pe de alta parte, aproximativ 5.000 de elevi din judet au beneficiat de decontarea cheltuielor de transport. Elevii ce nu invata in localitatea de domiciliu au decontat in anul scolar precedent peste 3 milioane lei.

„La nivelul judetului Iasi, sunt anumite plati pe care trebuie sa le facem în cuantumul sumei de 100 euro pentru fiecare cadru didactic, asa numitii «bani pentru carti». Exista anumite diferente de plata, pentru anii scolari 2007-2008, ca urmare a sentintelor judecatoresti irevocabile. Au fost facute plati pentru aproape 9.000 de cadre didactice, în cuantum de 288 de lei de persoana”, a adaugat Bogdan Cristescu.

Reclame
Etichetat: , , ,