CRAIOVA: Cursuri gratuite de formare profesionala pentru 90 de elevi

Posted on 1 Februarie 2012

0


In ultimul an, in cadrul proiectului „Acces la educatie de calitate si competente-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate”, 90 de elevi craioveni, de la Grupurile Scolare „Matei Basarab”, „Traian Vuia” si Grupul Scolar Transporturi Auto au beneficiat gratuit de o serie de cursuri de formare, care au ca scop facilitarea tranzitiei si accesului acestora pe piata muncii. 

„Pe parcursul primul an de proiect, elevii au participat la trei cursuri gratuite („Vreau sa am o cariera” – curs de orientare si consiliere, Curs pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL) si „Promovarea antreprenoriatului in randul tinerilor” – curs care are ca scop dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si de cetatenie activa pentru cursanti). In plus, acestia au beneficiat de transport gratuit pentru a veni la cursuri, inclusiv pe perioada vacantei”, a declarat Mihaela Carmen Popa, directoarea Grupului Scolar „Matei Basarab”.

Aceasta a explicat ca proiectul „Acces la educatie de calitate si competente-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate” este derulat de Grupul Scolar „Matei Basarab” in parteneriat cu Grupul Scolar „Traian Vuia” si Grupul Scolar Transporturi Auto si este cofinantat prin Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Proiectul se afla la jumatatea perioadei de implementare.

Ieri, unitatea scolara beneficiara a acestui proiect a organizat o masa rotunda cu tema „Promovarea rezultatelor intermediare in cadrul proiectului – Acces la educatie de calitate si competente-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate”.

In cadrul acestei activitati, au fost prezentate rezultatele proiectului si s-a incercat obtinerea in acelasi timp a feedback-ului care va permite reglarea modului de realizare a activitatilor din urmatorul an de proiect. In plus, pe parcursul evenimentului au fost inmanate diplome elevilor care au absolvit cele trei cursuri.

„Pe parcursul primului an de derulare s-au realizat si toate achizitiile, astfel incat dotarile din scoala se ridica la aproape un milion de lei. S-a amenajat o sala speciala – un laborator de informatica dotat cu PC-uri de ultima ora, astfel incat aceste cursuri sa se deruleze la un nivel inalt”, a precizat Mihaela Carmen Popa, care a explicat ca valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 1,470 milioane de lei.

Cei 90 de elevi care au urmat cursurile in anul 2011 nu sunt singurii beneficiari ai proiectului. In acest an, alti 90 de elevi vor beneficia de aceste cursuri, in prezent derulandu-se procesul de selectie a acestora. „Elevii alesi vor fi copii foarte inteligenti, dar care provin din familii cu un venit mediu net pe membru de familie de cel mult 500 de lei”, a mai spus Mihaela Carmen Popa.

 

Reclame