SUCEAVA: Elevii beneficiaza de abonamente de transport în comun la un pret de 15 RON

Posted on 1 Februarie 2012

0


Elevii din municipiul Suceava pot obţine de astăzi abonamente de transport în comun valabile o lună de zile în autobuzele şi microbuzele TPL( Transport Public Local S.A) , cu doar 15 lei.
Acestea pot fi obţinute din cele trei puncte de distribuţie ale TPL – două în Centru şi unul în Obcini, dar numai în baza adeverinţei de elev, valabilă pe anul şcolar în curs, precum şi a unor acte de identitate.

“Începând de miercuri, 1 februarie, se eliberează abonamentele subvenţionate pentru elevi şi studenţi, la un preţ de 15 lei. Este obligatorie prezentarea adeverinţei de elev sau student, precum şi a unei copii a buletinului de identitate, sau, în cazul celor care au sub 14 ani, o copie a certificatului de naştere şi a buletinului unuia dintre părinţi. Trebuie să luăm aceste măsuri de siguranţă, să nu păţim ca în alţi ani, când se dublau abonamentele eliberate pentru elevi, fraudulos.” a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava.

Luna aceasta, abonamentele elevilor vor fi eliberate în baza vechiului contract dintre Primăria Suceava şi TPL, prin care acestea sunt valabile doar pe perioada anului şcolar, dar de luna viitoare se intenţionează eliberarea lor pe durata întregului an calendaristic.

Numărul total al elevilor şi studenţilor care vor plăti doar 15 lei în loc de 60 de lei pentru un abonament de transport public local valabil o lună de zile este estimat la 3.800 de persoane, subvenţia acordată de la bugetul local fiind de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Reclame
Etichetat: , , ,