ROMANIA SUB GER: Situatie dificila la Botosani. Scoli inchise, reducerea duratei orelor de curs, elevii care nu pot ajunge la cursuri. Afla aici toate detaliile

Posted on 2 Februarie 2012

0


Gerul a pus lacatele pe trei unitati scolare, in timp ce la altele directorii au decis ca orarul elevilor sa fie mai scurt. La trei unitati scolare elevii nu au mai ajuns la orele de curs din cauza unor defectiuni la microbuzele scolare.

La scoala cu clasele I-VIII Cristesti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in cadrul Consiliului de Administratie al scolii s-a stabilit intreruperea cursurilor in perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012.

In prezent, datorita reabilitarii, elevii sunt dispersati la scolile mici din Cristesti si Schit Oraseni, iar microbuzul face fata cu greu. in toate salile de clasa sobele nu reusesc sa incalzeasca spatiile cum trebuie, in conditiile in care usile si geamurile sunt vechi si nu sunt perfect etanse. Orele vor fi recuperate pe parcursul lunii februarie, in cursul saptamanii, prin marirea programului zilnic cu o ora.

La scoala cu clasele I-VIII Mihalaseni, temperatura din salile de clasa este improprie desfasurarii activitatii educativ-instructive, cladirea este foarte veche, nereabilitata, salile de clasa sunt inalte, iar sobele nu reusesc sa asigure confortul termic, solicitandu-se astfel suspendarea cursurilor in perioada 31 ianuarie – 3 februarie.

De la scoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Dumbravita, comuna Ibanesti pentru perioada 31 ianuarie – 3 februarie s-a solicitat aprobarea programului scolar de la ora 9 si terminarea acestuia la ora 16,30, cu durata orelor de 45 minute, si a pauzelor de 5 minute.

La Scoala primara „Gh. Pricop” Chitoveni, structura a Grupului Scolar „Nicolae Balcescu” Flamanzi, s-au suspendat cursurile din cauza frigului din salile de clasa.

La Scoala gimnaziala Trusesti, pana pe 3 februarie, orele de dupa amiaza vor incepe la 12.00 si se vor incheia la 16.55, ora de curs fiind de 45 de minute, pauza de cinci minute.

In urma temperaturilor scazute din salile de clasa, la Grupul Scolar „Elie Radu” din Botosani s-a hotarat ca pana vineri 3 februarie, inclusiv, ora de curs sa fie de 40 de minute, iar pauza de 5 minute, aceeasi masura fiind luata si la Scoala gimnaziala nr. 1 Albesti, ca si la Grupul Scolar „Nicolae Balcescu” Flamanzi si structura Scoala gimnaziala „Petru Zamfirescu” Prisacani, orasul Flamanzi.

La Scoala gimnaziala Blandesti microbuzul scolar nu functioneaza, e un Aro vechi, astfel incat 60 de elevi nu pot fi transportati, iar la structurile arondate temperatura din salile de clasa e foarte scazuta, motiv pentru care cursurile vor fi suspendate in toate scolile din comuna.

La Scoala gimnaziala „Dimitrie Brandza” Viisoara microbuzul scolar nu a pornit din cauza gerului. Din aceasta cauza 28 de elevi din satul Cuza Voda si 26 de elevi din Viisoara Mica au ramas acasa.

O defectiune a suferit si microbuzul Scolii gimnaziale Dobarceni, 76 de elevi navetisti din localitatile Brateni, Cismanesti si Murguta ramanand acasa, motiv pentru care cursurile la Scoala gimnaziala Dobarceni au fost suspendate pentru 2 si 3 februarie.

La Scoala gimnaziala Avrameni s-au redus orele de curs la 45 de minute si pauza de 5 minute. La Scoala gimnaziala Dimacheni s-a redus programul scolar al elevilor, 40 de minute ora de curs, 5 minute pauza.

La Scoala gimnaziala Miletin, structura a Scolii Prajeni, ora de curs a fost redusa la 45 de minute, pauza la 5 minute. Pentru zilele de 2 si 3 februarie cursurile vor fi suspendate la Miletin.

La Grupul Scolar Darabani cursurile au fost suspendate pentru elevii care invata dupa-amiaza in zilele de 1, 2 si 3.

Conform datelor centralizate la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, sute de elevi din scolile botosanene sunt afectati de temperaturile scazute din ultimele zile.

„In perioada urmatoare mai pot aparea situatii de genul microbuz scolar defect, centrala care sa se strice, sau pur si simplu sali de clasa unde temperatura sa fie mult prea mica in raport cu un optim necesar pentru elevi. Ne asteptam ca pana vineri sa mai apara si alte situatii pe langa acestea existente” a precizat prof. Daniel Botezatu, inspector scolar adjunct al ISJ Botosani.

Reclame