CAZ ŞOCANT: Elev batut cu bestialitate, umilit si aruncat din autobuz, in zapada, de catre profesorul de matematica. Elevul a fost nevoit sa mearga 3 km pe câmp la minus 20 grade celsius

Posted on 3 Februarie 2012

0


Caz absolut socant în comuna Trivale Moşteni, din judetul Teleorman. Un elev de 15 ani a fost bătut cu bestialitate, în timpul unei pauze, de către profesorul de matematică de la şcoala la care învaţă.

Mai mult decât atât, câteva ore mai târziu, copilul a fost din nou bătut, aruncat din microbuzul şcolar şi abandonat pe câmp, în frig şi zăpadă, de către acelaşi cadru didactic.

Profesorul l-a bătut cu pumnii şi picioarele pe elevul de clasa a opta.

Profesorul, Alexandru Mărăşescu, de la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Trivale Moşteni, este acuzat că a bătut şi umilit un elev din clasa a VIII-a, în timpul unei pauze.

Totul s-a petrecut sub privirile înmărmurite ale celorlalţi copii ieşiţi în recreatie, dar şi ale profesorului de serviciu, care a asistat nepăsător la „spectacol”. Motivul dezlănţuirii profesorului se pare că este o altercaţie pe care fiul său, elev în aceeaşi şcoală, dar în clasa a VII-a, a avut-o cu elevul bătut.

PROFESORUL NU A MAI FOST LA SERVICIU DE DOUA ZILE

Profesorul de matematică nu a mai fost la serviciu de 2 zile. Contactat telefonic, de catre jurnalistii de la Adevarul, acesta nu a dorit să facă nici o declaraţie în legătură cu acest caz. Cu toate acestea el s-a autoincriminat spunând că-şi va angaja un avocat. „Nu am nimic să vă spun. Voi consulta un avocat să văd despre ce e vorba. Vă spun că la mijloc sunt interese politice”, a spus profesorul, Alexandru Mărăşescu.

Profesorul bătăuş predă matematica la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Trivale Moşteni de peste 10 ani. Timp de un an, în perioada 2008 – 2009, acesta a condus unitatea şcolară cu pricina.

ELEVUL AVEA O SITUATIE MATERIALA PRECARA

Despre elevul bătut, profesorii au o părere foarte bună. Deşi nu excelează la învăţătură, este un copil liniştit. Potrivit actualului director al şcolii din Trivale, Gabriela Diaconu, elevul provine dintr-o familie monoparentală, fiind crescut doar de tatăl său, cu o situaţie materială precară.

3 KM PE JOS, PE UN GER DE MINUS 20 DE GRADE CELSIUS

Şi pentru că nu i s-a părut suficientă corecţia pe care i-a aplicat-o la şcoală, după teminarea cursurilor, profesorul de matematică l-a luat din nou la bătaie pe copil. Mai mult decât atât, acesta a fost aruncat din microbuzul şcolar care urma să-l transporte către casă. În aceste condiţii, copilul a fost nevoit să meargă 3 kilometri pe jos, distanţa dintre Trivale Moşteni, unde funcţionează şcoala şi satul unde locuieşte, pe un ger de minus 20 de grade, în jurul orei 17:30.

CAZUL A AJUNS LA INSPECTORATUL SCOLAR JUDTEAN

Cazul a ajuns la urechile inspectorului şcolar general Teleorman, Constantin Amarie, căruia nu-i vine să creadă cele auzite.
„Astfel de oameni nu au ce să caute în învăţământ. S-a demarat deja o anchetă în acest caz, iar dacă cele spuse de copil se adeveresc, profesor trebuie exclus din învăţământ”, a declarat prof. Constantin Amarie.

OAMENII LEGII S-AU AUTOSESIZAT

Deocamdată la postul de poliţie din comună nu a fost depusă nici o plângere, dar oamenii legii s-au autosesizat în legătură cu acest caz şi urmează să efectueze verificări.

Reclame
Etichetat: , , ,