IPOSTAZE OBSCENE SI INDECENTE INTR-O TABARA DE VOLUNTARIAT. IMAGINI IN EXCLUSIVITATE

Posted on 4 Februarie 2012

0


Pe adresa electronica a CE Moisil, afisata la rubrica „La noi, elevii fac stirile”, am primit saptamana aceasta o serie de fotografii ce prezinta momente din cadrul unei tabere de voluntariat.

Fotografiile ilustreaza mai multi tineri voluntari,  in ipostaze indecente si nedemne de calitatea si locul in care acestia se aflau, la momentul respectiv.

Conform datelor anexate e-mailului cititorului nostru, si verificate de CE Moisil, tinerii se aflau intr-o „tabara de comunicare a uneia dintre cele mai importante organizatii umanitare din Romania.”

Desi cititorul nostru nu a precizat data si locatia evenimentului surprins in fotografii, conform unor surse, tabara a avut loc in anul 2007.

In imagini, apar mai multi tineri, ce participa la o activitate cu inclinatii obscene. Astfel, in fata unei fete asezate pe genunchi si care are ochii acoperiti de palma unui tanar, se dezbraca un alt voluntar.

In alte fotografii, sunt surprinsi mai multi tineri, imbracati in haine de dama, purtand accesorii specifice femeilor sau avand unghiile acoperite de ojă colorata. Unul dintre acesti voluntari este atins, ostentativ, de alti baieti in zona pieptului.

De asemenea, este de remarcat, starea de veselie care pluteste printre tinerii care au luat parte la aceste „jocuri”.

Conform „Declaratiei Universale cu privire la voluntariat”, voluntariatul este  „o componenta fundamentala a societatii civile. El insufleteste cele mai nobile aspiratii ale omenirii – pacea, libertatea, oportunitatea, siguranta si justitia pentru toate persoanele. „

O tabara, organizata de catre o organizatie umaniatara, are rolul de a fi o arena a ideilor, opiniilor si proiectelor voluntarilor, un loc unde se incearca gasirea de solutii eficiente pentru alinarea suferintelor persoanelor apartinand grupurilor defavorizate, si nu scena unor obscenitati si imoralitati grave.

Fiecare persoana este libera sa se manifeste in ce mod considera de cuviinta, insa noi condamnam gesturi si comportamente ce sunt imorale, sau cel putin discutabile, in contextul dat.

NOTA REDACTIEI:

„CE Moisil a decis sa nu faca public numele organizatiei umanitare care a organizat aceasta tabara de comunicare, nu pentru dezinformare sau orice alta speculatie, ci doar dintr-un profund respect pentru aceasta institutie de referinta in domeniul asistentei umaniatare din Romania si pentru ceea ce inseamna voluntariat. Puteti observa, la poza a-III-a (in ordinul afisarii sub text), ca nu a fost bruiat doar chipul voluntarilor, ci si sigla organizatiei umanitare (parte de sus), inscriptionata pe cortul din spatele celor doi tineri.”

Redactia CE Moisil

Reclame