BACAU: 219 şcoli inchise din cauza vremii nefavorabile

Posted on 5 Februarie 2012

0


Elevii din 29 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din comune şi din 190 de şcoli din sate, care sunt structuri ale celor de la centru, nu vor mai putea merge de luni la şcoală, din cauza drumurilor impracticabile.

Situaţia a fost raportată duminică, ora 19.00, de  Inspectoratul Scolar Judeţean Bacău la Prefectură şi la Ministerul Educaţiei.

Cei mai afectaţi de nămeţi sunt elevii şcolilor din mediul rural din stânga Siretului, unde drumurile sunt blocate de nameti.

Elevii din satele dintre Bacău si  Oneşti, Bacău si Moineşti, Oituz si Podu Turcului, nu pot ajunge luni la cursuri.

Teodora Craus, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, a declarat pentru adevarul.ro:

Dacă drumurile sunt înzăpezite, microbuzele şcolare care duc elevii la şcoală, nu pot ajunge. Nici cadrele didactice care fac naveta se află în imposibilitatea să mai ajungă la cursuri. Însă situaţia este schimbătoare de la o oră la alta. Duminică, de exemplu, în jurul orei 16.00 s-au blocat două drumuri, dar în scurt timp ele au fost eliberate de zăpadă. La puţin timp, s-au închis alte trei drumuri.

Aceasta a mai adăugat că există şi varianta ca, dacă în cursul dimineţii drumurile vor fi deszăpezite,  elevii să înceapă totuşi cursurile, însă cu intarziere.

Anunțuri