INTERVIU CE Moisil. Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Maramures, despre cazul elevului batut cu bestialitate si aruncat din autobuzul scolii de profesorul de matematica: „Ce am putea sa facem noi? Sa facem pe eroii, sa luam bastoane si catuse si sa alergam prin Trivale Mosteni dupa profesorul respectiv?”

Posted on 5 Februarie 2012

0


Razvan-Dan Cindea la Adunarea Generala a C.N.E- Targu-Mures ianuarie 2012

Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Maramures, Razvan-Dan Cindea,  a acordat, ieri, un scurt interviu CE Moisil in care vorbeste despre viziunea sa cu privire la activitatea Consiliului National al Elevilor, dar si despre alte subiecte interesante.

Domnule Razvan-Dan Cindea ce parere aveti despre cazul elevului, din Teleroman, batut cu bestialitate de catre un cadru didactic? Care ar fi trebuit sa fie reactia Consiliului National al Elevilor?

R.D: „Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman a aflat despre ceea ce s-a intamplat si cu siguranta se vor lua masuri. Ce am putea sa facem, noi, reprezentantii Consiliului National al Elevilor? Sa facem pe eroii, sa luam bastoane si catuse si sa alergam prin Trivale Mosteni dupa profesorul respectiv? Intr-adevar este un caz de neiertat, dar din moment ce Inspectoratul Scolar si Politia au luat atitudine, ce rost ar mai avea sa ne hazardam si noi? Il ajuta pe respectivul elev o declaratie a unui membru al Consiliului National al Elevilor? Cu siguranta, nu.”
Ati spus ca o declaratie de condamnare a acestui mod de a face educatie, din partea unui membru al C.N.E nu l-ar fi ajutat pe copil. La ce anume v-ati referit?
R.D: „Chiar asa. Daca faci o declaratie si nu recurgi la metode practice, nu ai rezolvat nimic.”
Ati precizat ca nu era necesara o hazardare a C.N.E in acest caz. Atunci, cum vedeti dumneavoastra rolul si misiunea acestui for reprezentativ al elevilor din Romania?
R.D: „Misiunea Consiliului National al Elevilor din Romania este  aceea de a reprezenta elevii in forurile decizionale si de a asigura un mediu propice dezvoltarii personale si profesionale a acestora, prin sustinerea voluntariatului si a actiunilor pliate pe nevoile si interesele elevului. Aceste proiecte sunt menite sa ii informeze, constientizeze, motiveze si responsabilizeze.”
Sarcina de a veghea la repsectarea drepturilor elevului, nu este una dintre responsabilitatile Consiliului National al Elevilor?
R.D: „C.N.E este structura reprezentativa a elevilor, dupa cum am mai precizat. In componenta acestei structuri functioneaza departamentul „Avocatul Elevului”, care are rolul de a apara drepturile elevilor.”
Revenind la cutremuratorul caz al elevului batut si aruncat din autobuz de catre profesorul de matematica, credeti ca Departamentul „Avocatul Elevului” din cadrul Consiliului Judetean al Elevilor Teleorman ar trebui sa isi exprime un punct de vedere?
R.D: „Din cate stiu eu, Consiliul Judetean al Elevilor Teleorman cunoaste acest caz. Daca nu au iesit cu o declaratie oficiala, nu inseamna ca nu au luat o masura.”
Ce schimbari considerati ca ar fi necesare in activitatea Consiliului National al Elevilor?
R.D: „Nu consider ca ar trebui schimbat nimic.”
Va multumim frumos pentru acest interviu. O ultima opinie?
R.D: „Nu imi doresc o promovare personala. Rolul meu este de a reprezenta elevii, care m-au ales.”
Reclame