PROIECT DEBATE YOUR WAY: AIESEC Bucuresti si ARDOR Romania invită liceeni la dezbatere. Participantii vor invata cum sa obtina succesul prin cuvinte. Afla aici cum te poti inscrie

Posted on 5 Februarie 2012

0


AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale conduse de tineri, in colaborare cu ARDOR Romania (Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica), va desfasura in perioada 6 Februarie – 25 Martie proiectul Debate Your Way.

Acest proiect se afla la prima sa editie si va intruni 120 de elevi din clasele a -X-a si a-XI-a din Bucuresti, in scopul de a dezvolta abilitatea acestora de a comunica eficient si de a obtine succesul prin cuvinte.

Proiectul este dedicat liceenilor ce vor sa treaca printr-o experienta completa de invatare si dezvoltare, prin intermediul dezbaterilor.

Elevii proactivi, cu un nivel avansat al limbii engleze si cu dorinta de perfectionare in arta convorbirii si a persuasiunii sunt invitati sa se inscrie pe site-ul www.aiesecbucharest.ro  pana la data de 13 Februarie 2012.

Participantii la proiect vor avea oportunitatea de a-si imbunatati abilitatile in ceea ce priveste vorbitul in public si de a invata cum sa formeze argumente puternice, care sa convinga. De asemenea, acestia vor castiga spontaneitate si claritate in raspuns si vor interactiona cu tineri de aceeasi varsta, intr-un context multicultural.

Sesiunile vor fi livrate de 4 studenti ,din Indonezia, Maroc, Egipt si Macedonia.

Acestia au fost selectati pe baza competentelor lor si vor avea parte de un program de pregatire intensiv din partea ARDOR, organizatie ce are ca misiune sustinerea educatiei prin dezbatere.

Despre dezbateri, Alexandru Ghita, presedinte Educativa (un grup de companii private si organizatii non-guvernamentale ce promoveaza impreuna proiecte si oferă tinerilor români oportunitati de dezvoltare personala), a declarat:

„Programul de debate a fost esential pentru formarea mea ca om. Apreciez abilitatile tehnice dobandite, sustinerea impulsului de continuadezvoltare personala, contextul care m-a ajutat sa-mi dezvolt latura de inteligenta emotionala. Mai mult decat orice, raman dator programului de debate pentru o mare parte din doza de bun-simt cu care abordez viata, pentru legaturile cu oameni deosebiti si pentru nenumarate oportunitati in plan personal si profesional.”

Proiectul se va desfasura in perioada 6 februarie – 25 martie, dupa cum urmeaza:

18 – 19 februarie – O prima sesiune cu durata de 5 ore, in cadrul careia participantii vor fi introdusi in notiunile de baza ale debate-ului, se vor cunoaste intre ei si vor lua parte la o dezbatere demonstrativa.

20 februarie – 2 martie – Doua saptamani de sesiuni teoretice, 2 sesiuni a cate 2 ore pe saptamana, in care elevii vor invata toate regulile necesare debate-ului.

5 – 16 martie – Doua saptamani de practica, 2 sesiuni a cate 2 ore pe saptamana, in cadrul carora liceenii vor acumula o cantitate foarte mare de informatii legate atat de dezbateri, cat si de fenomenele socio-culturale din alte tari.

24 – 25 martie – Evenimentul final, ce va consta intr-o competitie de dezbateri pe nivele.

Proiectul este gandit astfel incat sa provoace deschiderea catre alte culturi, proactivitatea, competitivitatea si cresterea increderii de sine..

Procesul de selectie consta in completarea unui formular de inscriere pe site-ul www.aiesecbucharest.ro , pana la data de 13 Februarie, in urma caruia cei 120 de participanti vor fi alesi, conform unui comunicat AIESEC Bucharest.

Ulterior, participantii vor plati o taxa de 60 RON, suma destinata conditiilor de acomodare ale celor 4 traineri.

 

Reclame
Etichetat: , , , ,