ROMANIA SUB ZAPADA: Sute de şcoli vor fi inchise luni si marti. Afla aici in ce judete vor fi suspendate cursurile

Posted on 5 Februarie 2012

2


Ninsoarea abundentă si viscolul din ultimele zile au creat blocaje rutiere în mai mult zone ale ţării.

În judeţele Vrancea, Buzău şi Olt unităţile de învăţământ vor fi închise luni, mulţi dintre elevi neputând ajunge la şcoală din cauza drumurilor înzăpezite.

VRANCEA

Unitatile de invatamant din judetul Vrancea vor fi închise mâine, după ce Inspectoratul Şcolar Vrancea a primit aprobare în acest sens de la Ministerul Educaţiei.

„Cred că este o decizie bună. Am fost informat de directorii de la şcolile din judeţ că situaţia este foarte grea din cauza zăpezilor. Nu vrem să punem în pericol elevii şi cadrele didactice şi nu moare nimeni dacă nu se învaţă mâine. Se va recupera această zi”, a declarat inspectorul general Iordache Bostan, pentru adevarul.ro.

OLT

Închiderea tuturor drumurilor din  Olt duce şi la închiderea unităţilor de învăţământ din judeţ. Toate scolile isi vor suspenda, luni, cursurile. Există posibilitatea ca unitatile scolare să fie închise mai multe zile, însă totul depinde de evoluţia vremii.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt au anunţat în urmă cu puţin timp că unităţile şcolare din judeţ vor avea porţile închise luni. Decizia a fost luată după ce autorităţile oltene au hotărât să închidă toate drumurile care traversează judeţul din cauza fenomenelor meteo.

Nu se vor ţine cursuri nici în şcolile din municipiul Slatina.

Decizia a fost luată deocamdată numai pentru ziua de luni, însă dacă zăpada şi viscolul nu se vor domoli, şcolile vor sta închise mai multe zile.

BUZAU

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, vor fi închise luni şi marţi, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, în urma sesizărilor primite în cursul zilei de duminică de la zeci de directori de şcoli conform cărora luni elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate, s-a luat decizia ca în primele două zile ale săptămânii în judeţul Buzău unităţile de învăţământ să fie închise.

Excepţie vor face doar gradinitele si scolile generale din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat.

Reclame