ROMANIA SUB ZAPADA: Elevii din zonele de munte ale Văii Jiului nu au putut ajunge la cursuri

Posted on 6 Februarie 2012

0


Zeci de elevi care locuiesc în zonele montane din Valea Jiului nu au putut ajunge la şcoală din cauza zăpezii. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara afirmând că acestora li se vor motiva absenţele.

Luni dimineata, Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, profesor Alexandru Lăutaru, a declarat pentru mediafax.ro că în Valea Jiului nu există unităţi de învăţământ care sa aiba cursurile suspendate, dar că exista anumite probleme în Vulcan şi Uricani.

Potrivit inspectorului general, copiii care nu ajung la şcoală au domiciliul în zone montane, izolate.

„În Valea Jiului, copiii din satul Dealu Babii  nu pot ajunge la Şcoala 5 din Vulcan pentru că microbuzul şcolar nu poate urca să-i preia. Şi la Câmpu lui Neag  există aceeaşi problemă, copiii locuind în zona montană. Cele două şcoli, atât Şcoala 5 din Vulcan, cât şi Şcoala primară din satul Câmpu lui Neag funcţionează, nu au cursurile suspendate, însă elevii din zonele montane lipsesc”, a mai precizat Alexandru Lăutaru.

La Şcoala Câmpu lui Neag învaţă circa 26 de elevi, 16 preşcolari şi 10 elevi de şcoală generală, mulţi dintre aceştia locuind în zona montană a localităţii.

În judeţul Hunedoara o singură unitate de învăţământ are cursurile suspendate, respectiv şcoala din Ciungu Mare, comuna Romos, de lângă Orăştie.

Reclame