CONSTANTA: Recensământul elevilor a inceput. Liderii de sindicat afirmă că nu agreează deloc angajarea cadrelor didactice în realizarea acestui demers. Afla aici detaliile

Posted on 7 Februarie 2012

0


Potrivit ordinului 3064/19.01.2012 al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), pentru aprobarea metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, pentru anul şcolar 2012- 2013 şi a calendarului de înscrieri, directorii unităţilor de învăţământ au primit sarcina de a efectua, până la data de 19 februarie, recensământul copiilor ce la toamnă vor intra în clasa I sau clasa pregătitoare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa au declarat că se află în plin recensământ al elevilor, cu toate că Legea Educaţiei Naţionale nu cuprinde niciun fel de dispoziţie privind obligaţia cadrelor didactice de a efectua recensământul copiilor.

La polul opus, liderii de sindicat afirmă că nu agreează deloc angajarea cadrelor didactice în realizarea recensământului copiilor, care ar urma, la toamnă, să intre în clasa pregătitoare sau în clasa I. Motivul ar fi faptul că nu există niciun articol în Legea Educaţiei, care să impună obligativitatea efectuării acestuia. Această recomandare vine, însă, mult prea târziu, având în vedere că recenzarea copiilor este în plină desfăşurare în toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Constanţa.

Cu toate acestea, liderii de sindicat susţin că activitatea de numărare a elevilor cu vârstă şcolară nu este chiar atât de utilă, cu atât mai mult cu cât, în toamna anului trecut, s-a efectuat recensământul populaţiei, iar acesta ar fi putut cuprinde inclusiv această chestiune.

Reclame
Etichetat: , , ,