SUCEAVA: 37 de şcoli inchise din cauza vremii

Posted on 7 Februarie 2012

0


 In 33 de unităţi de învăţământ din judeţ au fost suspendate cursurile la inceputul acestei saptamani din cauza temperaturilor scăzute înregistrate, dar şi din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ), Laura Hacman, a declarat :

33 de unităţi şcolare şi-au suspendat cursurile, şi anume şapte instituţii de învăţământ cu personalitate juridică şi 26 de structuri arondate. Orele s-au suspendat pe o perioadă de timp nedeterminată, în funcţie de evoluţia vremii.

De astăzi, 7 februarie,  potrivit reprezentanţilor ISJ, în afara celor 33 de şcoli inchise, alte patru unităţi de învăţământ, din Corocăieşti şi Bursuceni, se inchid din cauza vremii nefavorabile.

În afară de cele 33 de şcoli şi grădiniţe cu orele suspendate, în judeţ mai sunt 26 de unităţi de învăţământ cu programul adaptat, în care durata orelor şi a pauzelor a fost scurtată, iar începutul programului zilnic a fost decalat cu una sau două ore mai târziu.  

La sfârşitul săptămânii trecute, joi şi vineri, mai exact, 30 de şcoli din judeţ s-au închis din cauza temperaturilor extrem de scăzute de afară şi din cauza sistemului de încălzire din şcoli care nu făcea faţă.

Laura Hacman a declarat că „unele dintre aceste şcoli şi-au reluat activitatea, şi anume, unităţile de învăţământ din Bilca, Breaza, Grăniceşti, Suceviţa”. Restul şcolilor, care erau închise de săptămâna trecută, rămân deocamdată cu orele suspendate.

În afara lor, s-au mai adăugat de azi (n.r.- ieri) şcolile şi grădiniţele din Hânţeşti şi din Grămeşti, iar de mâine (n.r.- azi) se vor suspenda orele la Corocăieşti şi la Bursuceni, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman.

Reclame
Etichetat: , , , , ,