6.600 de şcoli inchise. Află unde nu se învaţă joi şi vineri

Posted on 8 Februarie 2012

0


Cursurile sunt suspendate, miercuri, în peste 6.600 de unităţi de învăţământ. Potrivit Ministerului Educaţiei în Bucureşti şi 12 judeţe sunt închise toate şcolile. Unităţile de învăţământ din judetele Buzău şi Vrancea rămân închise, de asemenea pentru joi şi vineri.

Cursurile au fost suspendate integral miercuri, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în Bucureşti şi judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Giurgiu.

Peste 6.600 de unităţi de învăţământ au suspendat cursurile din cauza vremii, cu aproape 200 mai puţine decât marţi, a precizat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului citat de mediafax.ro.

De asemenea, în nouă judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău rămân închise şi joi şi vineri

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău vor rămâne închise şi joi şi vineri, pentru că profesorii şi elevii nu pot ajunge la şcoli, în multe zone ale judeţului drumurile fiind în continuare blocate de zăpadă, potrivit şefului ISJ Buzău, Florina Stoian,

Am făcut o analiză punctuală cu domnul prefect, în comandament, în această dimineaţă, şi am ajuns la concluzia că din cauza problemelor create de starea vremii nu se poate ajunge la şcoli. Profesorii nu pot ajunge, e frig foarte mare, e zăpadă foarte mare, nu vrem să punem în pericol copiii, astfel că am decis ca toate şcoilile şi grădiniţele din Buzău să rămână închise joi şi vineri„, a declarat, miercuri, şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, materia va fi recuperată ulterior, în funcţie de deciziile luate de conducerile fiecărei şcoli în parte.

În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt blocate, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, pe care pot circula doar maşinile sub 3,5 tone. De asemenea, sunt peste 20 de drumuri judeţene închise, din cauza nămeţilor care ating câţiva metri înălţime. În plus, 45 de comune cu satele arondate sunt în continuare nealimentate cu energie electrica.

Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat, miercuri dimineaţă, că se încearcă redeschiderea DN 1 B Buzău-Prahova şi a DN 2 (E 85) Buzău-limita cu Vrancea.

Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise de la începutul acestei săptămâni.

Şcolile din Vrancea, judeţ afectat puternic de ninsori, rămân închise joi şi vineri

Potrivit şefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan, din cauza drumulor blocate de zăpadă şi a avertizării cod galben de ger s-a luat decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea să rămână închise.

Pe directorii şcolilor îi rog să ia măsuri pentru supravegherea şi funcţionalitatea instalaţiilor de încălzire şi apă în toate şcolile şi grădiniţele din Vrancea. De asemenea, să dispună curăţarea zăpezii din dreptul unităţilor de învăţământ„, a declarat, miercuri, şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan.

În Vrancea, cele mai multe artere naţionale şi judeţene sunt închise şi miercuri din cauza zăpezii. Drumarii au reuşit totuşi să deschidă un drum care face legătura între Focşani şi zona de munte, DN2M, pe care se poate circula de la Focşani spre Odobeşti, Reghiu, Andreiaşu şi Butucoasa.

Reclame