ROMANIA SUB ZAPADA: Elevii nu vor recupera cursurile in weekend

Posted on 8 Februarie 2012

0


Elevii pe care gerul i-a trimis în vacanţă forţată vor recupera materia puţin câte puţin, până la încheierea semestrului. 

Conform legii, cadrele didactice pot preda în sistem intensiv, îi pot ţine pe copii peste program ori îi pot chema la şcoală în weekend, însă varianta din urmă este puţin probabilă şi nerecomandată de inspectorii şcolari din judeţele afectate de ninsoare şi ger, anunta evz.ro.

Fiecare director de şcoală are dreptul de a stabili propriul calendar de recuperare şi îl va trimite spre aprobare către inspectoratul şcolar. 
În Capitală, elevii nu vor fi aduşi la şcoală sâmbăta, cel puţin până trece iarna. 

„Materia va trebui recuperată până la finalul acestui semestru, fiecare şcoală decide în ce fel, însă mai mult ca sigur copiii nu vor veni la şcoală sâmbăta. În lunile de iarnă, se exclude această metodă, din cauza frigului şi a ritmicităţii mijloacelor de transport la sfârşit de săptămână”, precizează Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Mu­nici­piului Bucureşti.

Tudor Constantin, inspector şcolar general în Călăraşi, judeţ unde cursurile sunt suspendate în toate şcolile, spune că nu agreează varianta recuperării materiei în weekend. 

„Ar fi un stres în plus pentru elevi, iar profesorii nu cred că şi-ar face bine treaba”, spune Tudor Constantin.

Oricum, precizează el, „nu e o pierdere extraordinară faţă de ceea ce am salvat. Ieri, (alaltăieri-n.r.), când s-a făcut şcoală, copiii au mers pe carosabil, pentru că trotuarul nu era curăţat, şi am stat cu inima cât un purice”.

Reclame