Unitatile de invatamant din Buzau, Iasi si Vrancea sunt inchise si astazi. In judetele Braila si Calarasi raman inchise doar scolile din mediul rural

Posted on 9 Februarie 2012

0


Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat datele furnizate astăzi, 9 februarie 2012, ora 10.00, de inspectoratele şcolare judeţene, anunta evz.ro.

Astfel, numărul judeţelor în care activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute, a crescut la 15 (faţă de 9 în ziua precedentă).

Cursuri suspendate în trei judeţe

Urmare a deciziilor luate pe plan local, în trei judeţe (Iaşi, Buzău şi Vrancea) cursurile rămân integral suspendate până la sfârşitul săptămânii, în timp ce în judeţele Brăila şi Călăraşi rămân închise doar şcolile din mediul rural.

Aproape 3.000 de şcoli închise

În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, 7 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise, iar alte 8 judeţe – peste 100 de unităţi de învăţământ închise. În total, la nivel naţional, se înregistrează un număr de 2.952 de unităţi de învăţământ închise (faţă de 6.667 în ziua precedentă).

Linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi elevii.

Reclame