SITUATIA OFICIALA: In 6 judete vor fi inchise, luni si marti, toate unitatile de invatamant. Scoli vor fi inchise si in alte 16 judete. Afla aici toate detaliile

Posted on 12 Februarie 2012

0


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat datele furnizate duminică, 12 februarie, de inspectoratele școlare județene, cu privire la situația  unităților de învățământ afectate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Potrivit centralizării, în 20 de județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în condiții de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situații distincte.

Astfel, în 6 județe, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au decis suspendarea integrală a cursurilor, atât în mediul urban, cât și în școlile din mediul rural, după cum urmează: Gorj – 13 şi 14 februarie, Giurgiu – 13 şi 14 februarie, Mehedinți – 13 şi 14 februarie, Vrancea – 13 şi 14 februarie,  Dolj – 13 februarie, respectiv Olt  – 13 februarie.

Pe de altă parte, în Buzău, comitetul județean a decis suspendarea cursurilor în data de 13 februarie doar în mediul rural, în timp ce în județul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac excepție școlile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Restul județelor întâmpină situații mai puțin dificile: 9 județe au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de 10 unități de învățământ, în timp ce alte 5 județe înregistrează maximum 100 de unități de învățământ închise. La nivel național, peste 3.500 de unități de învățământ sunt afectate de vremea nefavorabilă, conform comunicatului Ministerului Educatiei.

Reclame
Etichetat: , , , , ,