IASI: In mediul rural, clasa pregatitoare va fi comasata

Posted on 13 Februarie 2012

0


Scaderea dramatica a populatiei scolare din judetul Iasi continua sa provoace probleme in sistemul de invatamant preuniversitar.

Intr-o serie de scoli generale din mediul rural, noua clasa pregatitoare va fi comasata, astfel micutii vor invata simultan cu elevii de clasele I-IV.

„Incepând cu anul scolar 2012 – 2013, în cazul în care efectivele de elevi de la clasa pregatitoare vor fi mai mici decât minimul necesar, adica 12 elevi la fiecare clasa, potrivit Ordinului 3062, se vor putea forma clase simultane. Metodologia de organizare a claselor din învatamântul preuniversitar în regim simultan asigura accesul la educatie pentru toti copiii. În situatii exceptionale, în unitatile de învatamânt în care formarea claselor nu este posibila din cauza numarului mic de elevi, la nivel primar, se pot organiza formatiuni de studiu cu efective mai mici decât minimul prevazut de lege, cu aprobarea Consiliului de Administratie (CA) al Inspectoratului Scolar, în urma unei solicitari a unitatii de învatamânt”, arata reprezentantii Ministerului Educatiei. 

Potrivit calendarului, in intervalul 20 – 29 februarie are loc evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copilului, în cazul în care aceasta se impune, sub coordonarea Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE).

In plus, pana pe 18 februarie se face recensamântul copiilor care au debutul scolar în anul 2012 – 2013 si se înregistreaza optiunile parintilor acestora referitoare la nivelul de clasa la care solicita înscrierea. Intre 5 si 16 martie, parintii care solicita înscrierea copiilor la scoala de circumscriptie depun cereri. 

Reclame