CONSTANTA: Elevii îşi primesc banii de liceu

Posted on 19 Februarie 2012

0


Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanta a anunţat că, de săptămâna aceasta, a început alimentarea cardurilor elevilor cu sumele aferente lunii ianuarie, în contul bursei „Bani de liceu“.

Tot de atunci, liceenii care fac naveta dintr-o localitate în alta au intrat şi în posesia sumelor de bani reprezentând diferenţa contravalorii abonamentelor pe transportul în comun, scrie lideruldeopinie.ro.

La acest moment, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Maria Moga, în judeţul Constanţa beneficiază de această bursă un număr de 2.763 de elevi, care, potrivit legii, se acordă pe toată durata întregului an şcolar, inclusiv pe timpul susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, dar şi pe perioada practicii în producţie. 

De precizat că pentru a beneficia de avantajele acestui program de protecţie socială, liceenii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, pe toată durata anului şcolar.

Pentru că legea potrivit căreia tinerii puteau beneficia de aceste sume s-a modificat un pic, la finele anului trecut, familiile care depăşesc anumite limite de teren, au diverse maşini şi utilaje ori bunuri care pot fi cuantificate ca potenţial venit nu mai primesc nimic.

Acelaşi sistem se aplică şi în cazul altor categorii de asistaţi social, inclusiv la beneficiarii de venit minim garantat.

Aşa se face că sprijinul financiar se acordă elevilor care frecventează cursuri de zi la liceu, şcoli de artă şi meserii, şcoli profesionale şi care fac parte din familii ale căror venituri sunt mici şi nu depăşesc 150 de lei brut, pe fiecare membru de familie în parte.

Reclame
Etichetat: , , , , ,