IASI: 5 ELEVI AU GASIT 6.000 DE EURO. AU INAPOIAT BANII PROPRIETARULUI SI NU AU VRUT SA ACCEPTE NICI UN FEL DE RECOMPENSA.

Posted on 19 Februarie 2012

0


Cinci elevi de la o scoala ieseana au gasit in zapada un portofel cu acte si 6.000 de euro pe care l-au returnat  proprietarului, fara sa accepte nici macar recompensa oferita.

Femeia care şi-a pierdut preţiosul portofel le-a mulţumit elevilor pentru gestul lor.Cei cinci pusti de doar 14 ani sunt elevi in clasa a VIII-a la Scoala Generala Stefan Barsanescu, scrie bzi.ro.

„Plecam de la scoala si am gasit acest portofel pe strada. Ne-am speriat de cati bani erau in el… mii de euro! Am rugat un vecin sa sune la Politie si, intr-un final, i-am gasit si pe proprietari. Am verificat sa vedem daca ei sunt, dupa actele de identitate care erau in portofel. Erau un domn si o femeie din Olanda, care era in carje. Am facut o fapta normala, nimic mai mult. Domnul a vrut sa ne dea bani ca recompensa, dar noi nu am vrut, nu era normal sa primim banii. Nu am facut decat sa fim adevarati cetateni”, a povestit Alexandra.

Oamenii legii au verificat baza lor de date şi, în scurt timp, au reuşit să găsească proprietarul: o femeie, stabilită în Olanda, care era în vacanţă pentru câteva zile în Iaşi.

Femeia care şi-a pierdut preţiosul portofel le-a mulţumit elevilor pentru gestul lor.

Copiii, cu toţii elevi în clasa a 8-a, sunt consideraţi un exemplu în şcoala în care învaţă

Alexandra Catranescu, Ioana Maria Jaba, Vlad Cuzuc, Nicolae Ciolan si Daniel Antoche au medii de 9 si de 10 si au participat la diferite concursuri si olimpiade. 

Directorul scolii, profesoara de istorie Ariadna Istrimschi, va organiza un moment prin care sa le multumeasca pentru ceea ce au facut.

„Merita toata recunostinta noastra si, desigur, la nivelul Asociatiei Elevilor din scoala noastra le vom organiza un moment special. Felul in care s-au comportat este un rezultat al educatiei date de parinti, de profesori si de scoala noastra. Desigur, fapta lor trebuie cunoscuta in fata tuturor colegilor lor si vom face acest lucru”, a declarat aceasta. 

Reclame